Ι.Μ.ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΕΝ ΟΛΥΜΠΩ

Ι.Μ.ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΕΝ ΟΛΥΜΠΩ

Παρασκευή, 4 Απριλίου 2014

Υποδοχή του νέου Μητροπολίτη Κίτρους και Κατερίνης κ. Γεωργίου στην Ιερά Μονή του Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω

Την πρώτη επίσημη επίσκεψή του πραγματοποίησε ο νέος Μητροπολίτης Κίτρους και Κατερίνης κ. Γεώργιος, στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή του Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω.
Ο κ. Γεώργιος έτυχε λαμπρής υποδοχής από τον Καθηγούμενο Αρχιμ. Μάξιμο και την Αδελφότητας της Μονής, παρουσία πλήθους πιστών οι οποίοι επεφημούσαν τον Μητροπολίτη λέγοντας ΆΞΙΟΣ!

Φωτογραφίες από την υποδοχή :Στη συνέχεια μετέβησαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου, όπου τελέστηκε δέηση και ακολούθησε η προσφώνηση του Ηγουμένου.
"Σεβασμιώτατε, καλώς ήλθατε στο συγγενικό μοναστικό Σας τούτο περιβάλλον, μέσα στο οποίο, ως μοναχός, αναγεννηθήκατε και καθιερωθήκατε", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γέροντας Μάξιμος.
Σε άλλο σημείο ο Ηγούμενος πρόσθεσε:"Με αισθήματα απέραντης χαράς, βαθυτάτου σεβασμού και εξιδιασμένης τιμής, υποδεχόμαστε σήμερα τον άρτι εκλεγέντα και προσφάτως κατασταθέντα στην Ιερά αυτή Μητρόπολη, ως πνευματικό πατέρα και εμπνευσμένο οιακοστρόφο, τον σοφιζόμενο και ευφραινόμενο αυτή τη στιγμή εις τον οίκον του πένθους και της χαρμολύπης, τον Μητροπολίτη κ. Γεώργιο, εις διαδοχήν του κατά πάντα αξίου προκατόχου Του, κ. Αγαθονίκου, του δεινός δοκιμαζομένου από ανίατη ασθένεια."
"Με ιδιαίτερη επίσης συγκίνηση πληροφορηθήκαμε ότι επιλέξατε την Ιερά Μονή μας, για να πραγματοποιήσετε την πρώτη, μετά την ενθρόνισή Σας, επίσημη επίσκεψή Σας", συμπλήρωσε ο Ηγούμενος χαρακτηριστικά.
Ο Γέροντας Μάξιμος επίσης τόνισε: "Γνωρίζουμε, Σεβασμιώτατε, ότι αγαπάτε τον μοναχισμό. Μοναχός και εσείς, με εμπειρία κοινοβιακού μοναχισμού, καθώς και της παραδοσιακής πατερικής ιστορίας του, αλλά και με γνώση ακαδημαϊκής παιδείας, γίνεσθε αληθινός μεταφορέας της πνευματικής του προσφοράς μέσα στην Εκκλησία."
"Σ' αυτήν την πραγματικότητα στηρίζουμε τις χρηστές ελπίδες μας ότι στο πρόσωπό Σας, ο μοναστικός αστερισμός αυτής της Μητροπόλεως, ανδρώος και γυναικείος, θα εύρη τον ακοίμητο φρουρό της μοναχικής παραδόσεως, τον φιλόστοργο πατέρα και τον ανύστακτο προασπιστή των μοναστικών δικαίων", υπογράμμισε ακόμη ο Ηγούμενος.
Κλείνοντας ο Γέροντας ανέφερε: "Σας υποδεχόμαστε “εις τας αυλάς της Ιεράς Μονής μας” με αισθήματα υιϊκής χαράς, ως πατέρα και προστάτη μας."

Φωτογραφίες από τον Ιερό Ναό :

Στη συνέχεια παρετέθη μοναστηριακή τράπεζα προς τιμήν του νέου Μητροπολίτη, όπου δέχθηκε και δώρα από τους Αρχιερείς που συμμετείχαν στην ενθρόνιση. 

Φωτογραφίες από τη πορεία προς την μοναστηριακή τράπεζα:

Φωτογραφίες από την μοναστηριακή τράπεζα:


Φωτογραφίες από τη φιλοξενία στο Συνοδικό της Μονής:


ΕΥΛΟΓΕΙΤΕ !