Ι.Μ.ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΕΝ ΟΛΥΜΠΩ

Ι.Μ.ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΕΝ ΟΛΥΜΠΩ

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Στο υψηλότερο εκκλησάκι των Βαλκανίων εορτάστηκε και φέτος ο Προφήτης Ηλίας !



  


Στην υψηλότερη κορυφή εορτάστηκε ο  Προφήτης  Ηλίας
















Ο Προσκυνηματικός Ορειβατικός Σύλλογος Προφήτη Ηλία με τα  μέλη του συλλόγου αλλά και προσκυνητές από όλα τα μέρη της χώρας μας πραγματοποίησε ανάβαση στο υψηλότερο εκκλησάκι των Βαλκανίων, στον Προφήτη Ηλία  στα 2.803 μ.
Φέτος με την ευκαιρία της συμπλήρωσης εκατό χρόνων από την κατάκτηση της κορυφής Μύτικας  από τον Λιτοχωρίτη Χρίστο Κάκαλο και τους Ελβετούς αδελφούς Boisonnass,στην εορτή του Προφήτη Ηλία παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι ορειβατικών συλλόγων  από όλα τα μέρη της Ελλάδας. 
 Παραμονή της εορτής του Προφήτη στις 19-7-13,τελέστηκε Εσπερινός στο πέτρινο ανεμοδαρμένο εκκλησάκι και ανήμερα Θεία Λειτουργία προς δόξα και τιμή του Προφήτη.
 Ανήμερα της εορτής , πλήθος νέων ανέβηκαν στην κορυφή του Ολύμπου «Προφήτης  Ηλίας» για να τιμήσουν τον Προφήτη της Χριστιανοσύνης.Την φιλοξενία των προσκυνητών είχε αναλάβει το καταφύγιο του ΣΕΟ ‘Γιώσσος Αποστολίδης’.
 Η όλη διοργάνωση έγινε από τον σύλλογο ΠΡΟΣ και  η Θεία Λειτουργία τελέσθηκε από τους ιερομονάχους  π. Μακάριο της Ι.Μ. Αγίου Διονυσίου Ολύμπου και π. Συνέσιο της Ι.Μ. Οσίου Αρσενίου Χαλκιδικής.
 Με το τέλος της θείας λειτουργίας τελέσθηκε Επιμνημόσυνη Δέηση για την ανάπαυση των ψυχών όλων όσων έχασαν την ζωή τους στο όρος Όλυμπος.
 Σε σύντομη ομιλία του προς τους προσκυνητές ο καθηγητής φιλοσοφίας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Σιάσιος  Λάμπρος τόνισε την αξία για τον άνθρωπο « να ανεβαίνει με τις σωματικές και πνευματικές του δυνάμεις  σε κορυφές σαν αυτή του Προφήτη Ηλία και να πλησιάζει τους ουρανούς με υπομονή, επιμονή, καρτερικότητα και χριστιανική πίστη».
Πηγή

ΕΥΛΟΓΕΙΤΕ !