Ι.Μ.ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΕΝ ΟΛΥΜΠΩ

Ι.Μ.ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΕΝ ΟΛΥΜΠΩ

Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ: ΟΥΤΕ ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ EN ΟΛΥΜΠΩ!!!!!!!!


 

ΤΟΑΥΤΟΝΟΗΤΟ: ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (βλ. ΕΔΩ), ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ, ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΞΑΙΡΕΘΕΙ Η Ι. ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΤΟΥ ΕΝ ΟΛΥΜΠΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΔΟΜΗΣΕΩΣ ΣΤΟΝ ΔΡΥΜΟ.......)ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΧΡΗΖΕΙ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΛΛΑ ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ "ΠΡΟΕΣΤΟΙ" ΤΟ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ!!!!!!!!!

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΜΑΣΤΕ: ΤΟ Δ.Σ. ΖΗΤΑ: ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΧΤΙΣΤΕΙ ΤΟ ΑΝΑΤΙΝΑΓΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ......

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΜΟΝΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΤΟΥ ΕΝ ΟΛΥΜΠΩ......ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΝΩ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΠΟΥ ΕΣΤΕΚΕ ΕΡΕΙΠΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ Β ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΓΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΙΚΗΣΙΜΟ ΕΝΩ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΚΑΙ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ......
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΓΙΝΑΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΩΣ ΔΗΜΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ.
ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΒΟΗΘΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΗΜΟ...... 
ΤΟ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΞΑΝΑΧΤΙΣΙΜΟ ΤΗΣ Ι. ΜΟΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟ. ΕΙΔΙΚΑ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΙΟ.......
ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ, ΑΛΛΑ ΑΓΑΠΟΥΣΑΝ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΜΠΟΔΙΖΑΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ (ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΩΝ, ΔΗΜΩΝ, ΚΡΑΤΩΝ........) ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΕΡΧΟΝΤΑΙ. 
ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΟΜΩΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ, ΘΑ ΑΝΤΕΧΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΒΙΩΝΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, ΞΕΝΩΝ Ή ΚΑΙ ΝΤΟΠΙΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΥΛΟΓΑ ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΠΩΣ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΝΤΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ (ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ......), ΘΑ ΓΚΡΕΜΙΖΑΝ ΚΑΙ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΜΟΝΗ....ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΩΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΟΙ (ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ) ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ Η ΠΟΛΤΙΕΙΑ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΝΟΥ ΣΕ ΑΥΤΑ.....(βλ.κατωτέρω άρθρο 24 του Συντάγματος, και άρθρο 3 του ν. 3028/2002.
ΑΡΑ Η ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ Ι. ΜΟΝΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ.

ΒΕΒΑΙΑ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ .....ΣΧΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΔΗΜΟ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΠΑΝΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΥΝΤΟΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΕΡΓΟΣ ΑΙΡΕΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙ .........


           1. Τό άρθρο 24 του Συντάγματος εκτός από το φυσικό προστατεύει και το πολιτιστικό περιβάλλον, και το κράτος έχει την υποχρέωση να διασφαλίζει γι' αυτό την αρχή της αειφορίας η οποία στο πολιτιστικό περιβάλλον συνίσταται στην προστασία των Μνημείων και κάθε στοιχείου του πολιτιστικού περιβάλλοντος, στο διηνεκές, ώστε να διατηρηθεί η πολιτιστική κληρονομιά της Χώρας και για τις μελλοντικές γενεές.
            2. Σύμφωνα με το άρθρο 3 του ν. 3028/2002, «1. Η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς της Χώρας συνίσταται κυρίως: . . . β) στη διατήρηση και στην αποτροπή της καταστροφής, της αλλοίωσης και γενικά κάθε άμεσης ή έμμεσης βλάβης της, . . . δ) στη συντήρηση και την κατά περίπτωση αναγκαία αποκατάστασή της, ε) στη διευκόλυνση της πρόσβασης και της επικοινωνίας του κοινού με αυτήν, στ) στην ανάδειξη και την ένταξή της στη σύγχρονη κοινωνική ζωή και ζ) στην παιδεία, την αισθητική αγωγή και την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την πολιτιστική κληρονομιά. 2. Η προστασία των μνημείων, αρχαιολογικών χώρων και ιστορικών τόπων περιλαμβάνεται στους στόχους οποιουδήποτε επιπέδου χωροταξικού, αναπτυξιακού, περιβαλλοντικού και πολεοδομικού σχεδιασμού ή σχεδίων ισοδύναμου αποτελέσματος ή υποκατάστατών τους».
ΠΗΓΗ ΤΟΑΥΤΟΝΟΗΤΟ
ΕΥΛΟΓΕΙΤΕ !